English |  Magyar  

Helytörténeti plakátgyűjtemény
 Admin  2010.02.23
Korabeli plakátokkal gazdagodott
honlapunk digitális levéltáraSorsfordító pillanatok és jeles események megörökítése mellett, a csendes hétköznapok életkereteinek dokumentálása ugyancsak hangsúlyos küldetése a közgyűjteményeknek. A mindenekelőtt egyedi (tehát nem a sokszorosítás igényével készült) iratokat őrző levéltárakban ezért is található néhány olyan gyűjtemény, melyben korabeli nyomtatványok (például gyászjelentések, meghívók, nyomtatott térképek, brosúrák, plakátok) konzerválják a múlt számos elemét.

Tisztelettel tudatjuk minden kedves érdeklődővel, hogy intézményünk terjedelmes plakátgyűjteményéből több száz darabot teszünk elérhetővé a honlapunk digitális levéltárában. Borsod, Abaúj, Gömör és Zemplén megyei települések, valamint Miskolc XIX-XX. századi plakátjaiból igyekeztünk úgy válogatni, hogy a tematika tekintetében politikai, közérdekű, kereskedelmi, kulturális célzatú; az arculat szempontjából hivatalosan szikár és képzőművészeti igényességgel tervezett darabok egyaránt kerüljenek a digitális gyűjteménybe.

Tovább...

  Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban  

A honlapon található valamennyi tartalomhoz kapcsolódó szerzői és egyéb szellemi tulajdonjogok az MNL B.-A.-Z. Megyei Levéltára tulajdonát képezik. Tilos a honlapon hozzáférhető tartalom más műben történő felhasználása, valamint bármely, nyilvános vagy kereskedelmi közreadása.